Tietoa sivustosta

Tule mukaan kirjoittamaan suomalaista valokuvahistoriaa! Digikuvan historia -sivustolle kerätään suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumiseen liittyvää tietoa. Tavoitteena on täydentää sivustolla jo olevaa aineistoa alan toimijoiden, sekä ammattilaisten että harrastajien tiedoilla, muistoilla, kokemuksilla ja kuvilla.

Sivusto on luotu täydentämään kirjaa Jokapaikan valokuva – suomalaisen valokuvauksen digitalisoituminen 1992-2015” (2015) varten kerättyä historiatietoa. Digkuvanhistoria.fi tarjoaa mahdollisuuden tuottaa “rikastettua historiaa” Jokapaikan valokuvan kirjoittaneen Merja Salon kokoaman perusaineiston pohjalta.

Sivuston tiedot ovat yleisön vapaasti luettavissa ja käytettävissä sitaattioikeudella. Sivusto tulee mainita lähteenä (Digikuvan historia/Suomen valokuvataiteen museo). Tietoa ja kuvia voivat lisätä vain kirjautuneet käyttäjät, joiden nimi ja sähköpostiosoite jää museon tietoon.

Sivuston ovat suunnitelleet Suomen valokuvataiteen museo, Merja Salo ja Aki Kivelä / Grip Studios Interactive. Sivustoa ylläpitää Suomen valokuvataiteen museo, joka moderoi sivustolle lähetetyn sisällön. Teknisestä toteutuksesta vastaa Grip Studios Interactive. Sivuston toteutuksen on rahoittanut Suomen Valokuvajärjestöt Finnfoto ry. ja se on otettu käyttöön 2016.

Rekisteriseloste saatavissa: Suomen valokuvataiteen museo, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki