2012

2012
17

Metro-lehdellä avustajina 30 000 lukijaa, jotka lähettävät yli 35 000 kuvaa.

admin

Helsingin Sanomat lopettaa Lukijan kuvat –palvelun.

admin

Nokian 808 PureView –kännykkäkamerassa on 41 megapikseliä, Carl Zeissin objektiivi ja Full HD-videokuvausmahdollisuus. Sitä kutsutaan “hirviökamerapuhelimeksi” ja hinta on 550-600 euroa.

admin

Helsingin Sanomat kokeilee kuntavaaleissa syksyllä 2012 kuvansiirtoa “mokkulan” avulla suoraan kamerasta langatonta laajakaistaa pitkin. Kuva on perillä toimituksessa 15-20 sekuntia ottamisen jälkeen

admin

Digitaalisten järjestelmäkameroiden myynti ylittää Suomessa kompaktikameroiden mynnin.

admin

Uutisviikkolehti TIME tilaa kymmeneltä kännykkäkamerakuvaajalta uutiskuvia hurrikaani Sandysta Yhdysvalloissa ja julkaisee niitä saman tien Instagramissa. Yksi kuvista julkaistaan myös TIMEn paperilehden kannessa.

admin

HD-laatuinen video jo useiden kamerakännyköiden ominaisuus.

admin

Metro-lehti alkaa julkaista lukijoiden kirjoittamia kolumneja.

admin

FIMAGE perustetaan Mainosvalokuvaajat ry:n työn jatkajaksi ja siihen otetaan jäseniksi myös kuvankäsittelijöitä.

admin

Suomalaisen valokuvataiteen hintaennätys: Ola Kolehmaisen teos Portaikko myydään Suomessa Bukowskin modernin ja nykytaiteen huutokaupassa hintaan 22 400 euroa.

admin

Facebook ostaa Instagramin miljardin dollarin (noin 800 000 miljoonaa euroa) hintaan. Instagramissa on 80 miljoonaa käyttäjää ja viisi miljardia kuvaa.

admin

Kodak hakeutuu velkasaneeraukseen suojautuakseen konkurssilta. Kodakin liikevaihto on tipahtanut puoleen vuoden 2005 tasosta se on vähentänyt 47 000 työntekijää vuoden 2003 jälkeen sekä sulkenut 13 tehdasta ja 130 laboratoriota. Velkasaneerauksen alkaessa yhtiössä työskentelee vielä 17 000 henkilöä. Saneerauksen jälkeen määrä putoaa 8500 työntekijään.

admin

National Geographic julkaisee Kai Fagerströmin kuvasarjan autiotalojen eläimistä.

admin

Konsta Punkan Instagramissa julkaisemat “söpöt” kettu- ja oravakuvat tuovat hänelle lähes 300 000 seuraajaa ja lempinimen Oravakuiskaaja.

admin

Vuoden Luontokuva –kilpailun Sommittelu ja muoto –sarjan nimeksi muutetaan Taidetta luonnosta. Sarjassa sallitaan myös kuvien yhdistäminen, mutta niiden tulee olla otettuja 12 tunnin sisällä, eikä esimerkiksi sama eläin saa olla kahta kertaa kuvassa.

admin

Markku Saiha (toim.): Luontokuvauksen käsikirja.

admin

Hannu Hautala & Pekka Punkari: Hannu Hautalan luontokuvausopas.