2008

2008
18

Matkapuhelimista 70 prosentissa on kamera.

admin

HD-video tulee osaksi järjestelmäkameraa. Canon EOS 5D Mark II –kamerassa on 21 megapikseliä ja HD-videolaatu. Popular Science –lehden mukaan kamera on yksi 25 viime vuoden aikana tehdyistä 25 merkittävimmästä innovaatiosta ja informaatiotekniikan alalla verrattavissa langattomaan lähiverkkoon, Google Mapsiin gps-paikannuksineen, tai Applen iPhoneen.

admin

Nikonin D90:stä tulee edistyneiden harrastajien suosima kamera, koska siihen sopivat myös Nikonin vanhat käsitarkenteiset objektiivit. Hinta sijoittuu tuhannen euron kipukynnykselle.

admin

Suomalainen kuvien kauppapaikka Kuvalo aloittaa. Valokuvaajat voivat laittaa palveluun tarjolle kuvagallerioitaan, ja Kuvalo hoitaa tilausten käsittelyn ja laskutuksen.

admin

Sosiaaliseen mediaan kuuluu 580 miljoonaa ihmistä.

admin

Perinteisten valoherkkien materiaalien kauppa on käytännössä hävinnyt ja digitaalisen kuvauksen tarvikkeita myydään enemmän kodinkone- kuin valokuvausliikkeissä.

admin

Tuomo Rainion laskennalliseen valokuvaukseen perustuva sarja Tracescape on esillä Mutations II - European Month of Photography –kiertonäyttelyssä.

admin

Sandra Kantasen Maisemia – Landscapes –sarjan digitaalisia maailauksia on esillä Gallery Taikin näyttelyissä.

admin

Luontokuvaajien yhdistys päivittää eettisen ohjeensa. Tärkein syy siihen ei ole enää digitaalinen kuvankäsittely vaan luontokuvausharrastuksen suuri suosio, joka uhkaa häiritä luontoa ja eläinten elämää.

admin

Helsingin Sanomat julkaisee kuvaohjeen, jonka mukaan uutiskuvaa ei saa manipuloida.

admin

A-lehdet luopuu filmistä.

admin

Uutislehti 100 yhdistetään Metroon. Lehti saa 16 000 lukijankuvaa vuodessa.

admin

Taloussanomat alkaa ensimmäisenä suomalaislehtenä ilmestyä ainoastaan verkossa.

admin

Polaroid lopettaa kameravalmistuksen ja hakeutuu konkurssiin.

admin

Blurb aloittaa valokuvakirjakilpailun Photography Book Now.

admin

Getty aloittaa yhteistyön kuvanjakopalvelu Flickrin kanssa, mikä avaa harrastajakuvaajille mahdollisuuden saada kuviaan markkinoille kuvajätin kautta.

admin

Panasonic ja Olympus lanseeraavat peilittömät digikamerat.

admin

Maailmanlaajuinen finanssikriisi alkaa syksylllä Yhdysvalloista.