2001

2001
17

Petri Miettinen: Kuvankäsittely & digitaalikuvaus.

admin
kuvankäsittely
valokuvausharrastus

Kuvaamo –agentuuri perustetaan.

admin

Magnetic North valokuvataiteen vientikatalogi.

admin

Ylen yhdistelmäkuva WTC:n terrori-iskusta saa aikaan keskustelua ja kritiikkiä.

admin

IT-alan notkahdus ja seurannut lama lopettaa Jarkoskuvan menestyskauden digitaalisessa kuvankäsittelyssä. Pöytäkoneet ovat tuoneet tekniikan kaikkien ulottuville. Ammattilaisten mielestä kuvien tekninen taso laskee.

admin

Harrastajille tarkoitettujen kompaktikameroiden laatu on niin hyvä, että ne kelpaavat myös ammattikuvaajille. Helsingin Sanomien Jukka Gröndahl kuvaa vuoden 2001 kaikki työkeikat Canon PowerShot G1:llä, jossa on 3,1 megapikseliä. Kamera tuli markkinoille vuonna 2000.

admin

Hufvudstadsbladet hankkii valokuvaajilleen digikamerat.

admin

Lehtikuva kehittää uutiskuvapalvelunsa rinnalle muuta kuvakauppaa, kun varsinaisen uutiskuvapalvelun tuotto vähenee. Kuvien hinnoittelussa siirrytään yksittäisten kuvien julkaisuoikeuksien myynnistä kuukausisopimuksiin ja palveluiden hinnoitteluun. Sopimuksia tehdään uusien, keskittyneiden mediatalojen kanssa ja yksittäisen kuvan hinta putoaa asiakkaiden mukaan räätälöidyissä palveluissa yhä alemmas.

admin

Pekka Potka: Koli. Radiolinjan mainoskuva, jonka digitaalisessa työstämisessä tehdään kaksi viikkoa työtä.

admin

Nikonin Coolpix 775 -kameraa myydään tuhansittain ja se aloittaa tämän merkin laajamittaisen digipokkareiden myynnin.

admin
digikamerat
kamera

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry muuttaa eettiset ohjeensa suosituksista sitovaksi säännöksi. Jäsenten tulee kuvia julkaistaessa selkeästi ilmoittaa, jos alkuperäistä kuvaa on muutettu kuvan ottamisen jälkeen. Myös poikkeukselliset kuvausjärjestelyt on mainittava, mikäli kohde on kuvattu luonnosta irrotetussa ympäristössä tai kuvan valmistuksessa on käytetty kuvamanipulaatiota.

admin

Kamera-lehden Digisuurkisassa 400 kuvaa, joista noin 40 lähetetty sähköpostitse.

admin

Kuusamo Nature Photo –kilpailuun perustetaan digitaalisille kuville oma sarja.

admin

Vuoden Luontokuva –kilpailuun perustetaan sarja nimeltä Sommittelu ja muoto. Sarjaan ei voi osallistua fotomontaaseilla, trikkikuvilla tai digitaalisesti käsitellyillä kuvilla.

admin

Suomalaisen luontovalokuvauksen 100-vuotisnäyttelyssä Suomen valokuvataiteen museolla on esillä myös lavastettuja, rakennettuja ja digitaalisesti manipuloituja luontokuvia. Juha Suonpää analysoi niitä näyttelyyn liittyneessä kirjassaan Luontokuvan totuuden hetki. Keskustelua aitoudesta.

admin

Yhtyneiden kuvalehtien studiossa siirrytään keskikoon digiperiin: Mamiyan 64D-runkoihin ja Leafin C-most –digiperiin. Kinokameroista neljän megapikselin Canon EOS 1D:n kuvanlaatu riittää aikakauslehden aukeaman kokoiseen kuvaan.

admin

IT-alan notkahdus ja seurannut lama lopettaa Jarkoskuvan menestyskauden digitaalisessa kuvankäsittelyssä. Pöytäkoneet ovat tuoneet tekniikan kaikkien ulottuville. Ammattilaisten mielestä kuvien tekninen taso laskee.